Haven i August 2017 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven i August 2017

Haven i August 2017

Renovering af græsplænen

Hvis en tør periode sidst i juli og primo august har været hård ved græsplænen med store visne partier til følge, kan det være en god ide at give græsset en hjælpende hånd. Hvor stor en indsats du vil gøre, afhænger naturligvis af plænens tilstand. I næsten alle tilfælde bør du gøde græsplænen. Derudover kan du overveje at efterså den eller give en mere omfattende renovering med vertikalskæring, topdressing og eftersåning.

Såning af græs
Skal du anlægge en ny græsplænen eller skal den gamle omlægges, er august og starten af september et godt tidspunkt.

Jorden er fortsat varm og normalt er sommerens tørre perioder forbi. Det betyder, at græsset spirer hurtigt - normalt inden for 2 - 3 uger og får hurtigt lukket såbedet, da jorden er varm og fugtig.

Ved anlæg af en ny græsplæne er det vigtigt, at jorden løsnes i dybden. Det gør du bedst ved gravning eller pløjning, mens fræsning ikke er nær så godt, da fræseren dels ikke behandler jorden i dybden og til dels ødelægger jorden struktur - knolde mv. slås i stykker. Ødelægger du jordens struktur, kan der ske det, at vandet får svær ved at sive gennem det behandlede lag, og den nyanlagte plæne kommer til at fremstå blød og vandlidende.

Heldigvis gendannes jordstrukturen igen med hjælp fra rødder, regnorme og frost/tø. For at give græsset en god start, kan det anbefales at gøde arealet samtidig med såningen.

Planer for de stedsegrønne

Hvis du har planer om at plante stedsegrønne planter i sin have, er det bedste tidspounkt om foråret (april - maj) eller tidligt om efteråret. Så det er nu tankerne om eventuel nye stedsegrønne planter skal tage form.

Hvis du planter først i september vil de stedsegrønne planter kunne nå at etablere sig inden vinteren. Vinteren kan være meget hård for de stedsegrønne planter, da de til forskel fra de løvfældende træer/buske, stauder mv. gennem hele vinteren har blade/nåle, hvorfra der en stor fordampning. Derfor der det vigtigt, at planterne har fået etableret et godt rodnet inden frosten sætter ind. Plantning tidligt om efteråret har modsat plantning om foråret den fordel, at der normalt ikke forekommer længere perioder med tørke, hvor det er nødvendigt at vande, hvilket ikke altid er muligt i sommerferien.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske Anlægsgartnere her

Afrenser

Armeringsnet

Asfalt Reparation

Belægningssten

Drivhuse

Drænklodser

Fiberdug

Flise imprægnering

Flise Rens

Flisefødder

Flisekryds

Fuge Reparation

Havefliser

Hegn

Højtryksrenser

LAR-løsninger

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Rullegræs

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Terasse fundament

Terassebrædder

Terrasse

Terrasse-overdækning

Træbeskyttelse

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Ukrudtsbekæmpelse

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • BASESBASES

  Smuk og stilfuld overdækning

 • BorupBorup

  Forårs Rengøring

 • BorupBorup

  20 gode råd - Tips til hus og have.

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren


Køb & Salg - Have Guiden

» Indryk gratis annonce » Se alle annoncer