Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

Hunton hjælper dig med vindtætning

Asfalt Vindtett er en en porøs og asfaltimprægneret træfiberplade, som bruges som udvendig vind-spærre. Den har langt bedre isoleringsevne end gips og folie og er fremstillet af naturens egne råmaterialer.

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Stolper

Spørgsmål

Hvor meget kan en stolpe på 97x97 mm.trykimp. bære i forbindelse med tag? (let tag)Nielsen, Hillerød21/07-2014
Svar

Skal du vide det præcist, så er der ingen vej uden om en ingeniør ( sådan en som mig )
Og en konkret beregning.
Men ellers vil jeg ikke være bekymret for at belaste en 100*100 stolpe med 30-40 m2 let tagHenrik, Nn, nn,21/07-2014

Redskabsrum i skel mod vej - må vi?

Spørgsmål

Vi er en ung familie der netop har bygget nyt hus. Vi er lidt i vildrede og kunne godt bruge lidt råd. Vi vil gerne opføre et redskabsrum på vores grund i skel ud mod vejen og kan ikke se at der står så meget i vores lokalplan desangående (Lokalplan ø-103: soap.plansystem.dk Vi har derfor spurgt kommunen og har fået et lidt tvetydigt svar og derfor i tvivl om hvad vi skal gøre. De skriver:

"Jeg har drøftet henvendelse med kolleger i Byplan.
Der er enighed om, at Lokalplan Ø-103 foreskriver, at boligbyggeri skal holdes mindst 2,50 meter fra vejskel.
Småbygninger er ikke direkte nævnt, men det anbefales, at også redskabsskure holdes mindst 2,50 meter fra vejskel - vær i den forbindelse opmærksom på, at vejskel ikke er det samme som asfaltens udstrækning.
Anbefalingen handler også om, at en eventuel fremtidig reparation af offentlige ledninger i vejmatriklen skal kunne foregå uden gener og uden krav om, at eventuelle småbygninger opført i nærheden af vejskel skal fjernes."

Når det blot er en anbefaling, kan kommunen senere så gøre sit krav om at fjerne redskabsskuret gældende eller gælder de almindelige regler på området (dvs. at man gerne må bygge nærmere skel end de 2,5 m. så længe visse kriterier er opfyldt)?
Vi ser frem til at modtage jeres svar
Tak på forhånd
Mvh Simon
Simon Pedersen, Østbirk26/06-2014
Svar

Eneste måde kommunen kan håndhæve dette på er via en lokalplanændring, så hvis I bygger en carport som overholder bygningsreglementet kan de ikke gøre noget i første omgang. Såfremt lokalplanændringen gennemføres vil det næppe få konsekvenser for Jeres skur, kun fremadrettet. Ordet anbefaling er netop kun en anbefaling. Men også for Jeres egen skyld bør I vurdere om placeringen er optimal.Jan, Danmark27/06-2014

Ventilation i ny tilbygning

Spørgsmål

Jeg skal opføre en mindre tilbygning (soveværelse). Jeg har fået byggetilladelsen fra kommunen. Når jeg skal færdigmelde beggeriet er der en længere række punkter jeg skal dokumentere. Det er angiveligt de samme papirer der anvendes til nybyggeri - og derfor er det ikke alt der gælder for min beskedne tilbygnin
Jeg har i den forbindelse et par spørgsmål:
1. Dokumentation af ventilation: Skal jeg montere ventilation, eller er mine to vinduer + terrassedør nok? Jeg ønsker ikke mekanisk ventilation. Hvis jeg skal montere, er det så ok med to udluftningsventiler? Dokumenteres de forskellige ting i ørigt blot ved at medsende billeder?
2. Jeg vil selv lave spær. Disse skal hvile på en bærende limtræsbjælke. Jeg bliver bedt om at dokumentere at spær er leveret fra spærfabrik. Kan jeg nøjes med at medsende billeder af spærrene, hvor T1 og producent fremgår?

Jeg håber på jeres hjælp, så jeg kan komme godt igang.
Vh Tobias

Tobias B., Fyn19/06-2014
Svar

Hvis dine spær er gitterspær eller lignende, ville jeg holde mig langt fra at fabrikere dem selv, men hvis der er tale om bjælkespær, som du kan slå op i en tabel, er det nok at henvise til at spærkonstruktionen er udført efter denne godkendte tabel.

Det står i bygningsreglementet hvor store dine ventiler skal være og hvor mange, og det er ikke nok med oplukkelige vinduer/døre.
Selv foretrækker jeg vægventiler, men det kan højst sandsynligt klares med spalteventiler i vinduer/døre.www,danskbygningsundersøgelse.dk, 7870 Roslev22/06-2014

Træ terasse

Spørgsmål

Hvor finder jeg de billigste brædder til min trætaresse?
Kan man bruge forskallingsbrædder hvis de er høvlet?Peter Nielsen , Rønnede18/06-2014
Svar

Hvis de er høvlet og tykkere end 20mm kan jeg ikke
se noget problem i at bruge forskalnings brædderNn, Nn18/06-2014

Svar

Hvis du ikke bruger trykimprægneret træ eller hårdttræsbrædder, har du ikke en terrasse ret mange år (måske kun 3-5 år)www,danskbygningsundersøgelse.dk, 722/06-2014

Svar

Pjat.. Du kan godt bruge (øko-brædder) så længe de ikke ligge og trækker fugt, alså kan tørre når det har regnet. Husk imprægnering ikke er så sundt for dine børn( gift)
Træet skal bare behandles med en god olieNn, Nn28/06-2014

Midlertidig tilbygning

Spørgsmål

Vi bor i et parcelhus fra 2008 som vi er glade for som det er. Bortset fra at vi mangler 2 ekstra børneværelser over de næste 10-15 år. Vi ønsker ikke at flytte, da vi gerne vil have det nuværende hus når ungerne engang er flyttet. Vi kunne godt tænke os at lave en billig tilbygning i et lettere materiale som f.eks. træ, som vi så har mulighed for at rive ned igen om 15 år. Det kunne også være et færdigt modul som man kan bo i. Er det nogen der har erfaring med den slags? Simon, Sønderborg09/06-2014
Svar

Prøv at tage en snak med FlexModul som bygger færdige moduler.Dansk Bygningsundersøgelse, 7870 Roslev10/06-2014

Næste side »