Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

Hunton hjælper dig med vindtætning

Asfalt Vindtett er en en porøs og asfaltimprægneret træfiberplade, som bruges som udvendig vind-spærre. Den har langt bedre isoleringsevne end gips og folie og er fremstillet af naturens egne råmaterialer.

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

Pilotering

Spørgsmål

Jeg skal have bygget nyt hus og er usikker på om hvordan undergrunden er.

der skal tages jordbundsundersøgelser og for at forberede mig lidt vil jeg lige høre om der er nogen der ved hvad det koster hvis der skal piloteres.

Huset er 1,5 plan på 130 m2 med 70 m2 grundplan.Michael Jonassen, Skanderborg21/09-2014
Svar

Piloteringen gøres normalt kun på meget vanskelige grunde og kan være dyrt. Hvis der er tale om ekstrafundering (dvs sand) som er det normale afhænger det helt af omfanget af hvor mange m3 sand der skal bruges, og hvor I landet, og kan koste fra få tusinde og op til 100-200.000 i unikke tilfælde.Jan, Danmark23/09-2014

Krybekælder

Spørgsmål

Vi har for nylig købt hus som består af originalt hus fra 50´erne og to tilbygninger udført i starten af 00'erne.
Den ene tilbygning er et soveværelse, som er sat på det originale hus ved siden af bryggerset.
Bryggerset er halveret og halvdelen er lavet om til badeværelse med indgang fra soveværelset.
I det originale hus er der krybekælder - dog ikke i bryggers. MEN! Der er så trukket vandrør og afløbsrør i gennem en grav i det nye badeværelse for at lave "teknik" underskab i badeværelset hvor gasfyret og kedlen således også står i et skab.
Disse vandrør er ført ud af gammel krybekælder og ind i graven gennem et hul banket i gammel krybekælder ind til graven, der er en blindtarm under det nyere badeværelse.
Problemet er, at denne grav ikke er lukket helt af op til badeværelset - der siver luft gennem skabet fra fyret og underskabet i badeværelset, hvor man justerer gulvvarmen.
Det betyder, at badeværelset, hele soveværelset og en del af stuen der støder op til soveværelset lugter af kælder. Der er ventilation i badet, hvis man tænder for den, men den er ikke kraftig nok (der er mugpletter i badet på fliser og fuger).
Mit spørgsmål er: kan det være en lovlig løsning, der er lavet på gennemførsel af vandrør uden at aflukke ned til krybekæderen?
Bør ejerskifteforsikringen ikke dække det forhold? (Da boligens værdi væsentligt forringes af kælderlugten.)
Hvordan udbedrer vi det? (bruges badeværelset til at udlufte krybekælderen igennem huset?)
Tænker det er usmart, da der jo også kan trænge varm fugtig luft ned i krybekælderen.
Håber I kan hjælpe.Lars, Hillerød17/09-2014
Svar

Hej igen - er der slet ingen, der kan hjælpe med mit spørgsmål?Lars, Hillerød24/09-2014

hva må en skel regulering koste?

Spørgsmål

Davs. Min nabo har købt,marken uden for min grund. Og de den forbindelse har jeg købt ca 240 m2 . Landmåler hva ude en dag, og afsætte skel
marken er ca 40 x 110 m ,hvor den ene ende ned mod mig, skulle reguleres 6 m . Det ku landmåler gøre i samme ombæring. Men fik alligevel en regning på 13000, mens naboen skulle af med 20000kr. Hænger det sammen?
Hans H, kruså12/09-2014
Svar

En "tommefingerregel" siger 2.500 kr. For den første skelpæl og 2.000 kr. For de efterfølgende.
Det er rent ud sagt rasende dyrt, men dækker også over et omfattende arbejde både forud og efterfølgende, så alle formalia er i orden.Henrik, Nn,nn,13/09-2014

Køkken - gulv.

Spørgsmål

Hej. Jeg står overfor at skulle montere et nyt køkken i sommerhuset. Nu har en bekendt sagt at han monterede efter at et "svømmende" gulv var lagt. Altså køkkenet stod ovenpå. Jeg har tidligere monteret et køkken først og derefter lagt gulvet. Hvad er mest sikkert?
Nb! Er det korrekt studeret at minimums kravet til flaminco isolering i gulv mod terræn er 2oo mm i et sommerhus?Søren Jakobsen. , terndrup07/09-2014
Svar

Køkkenet skal stilles op først, så gulvet ikke bliver belastet af køkkenets vægt.

200 mm polystyren bare du anvender maximum lambda 38 polystyren!www.danskbygningsundersøgelse.dk, 7870 Roslev07/09-2014

trappetårn

Spørgsmål

mit hus er bygget i 1943 med et trappe tårn ,huset er et et plans hus med høj kælder .trappetårnet var i hele huset længde med en trappe op og på den anden side en trappe ned huset er 8.26m
skal jeg søge om byggetilladelse til at bygge det når det altid har været der
trappetårnet ligger 2m fra skel og det gjorde det gamle også
det nye trappetårn havde vinduer hele vejen rundt og ned af trappen
det nye har et vindue for oven
trappetårnet er på 14,02m2leo bjerg , næstved 30/08-2014
Svar

Hej Leo.

Hvis ikke der i dag forefindes det pågældende trappetårn og det skal bygge på ny, så er det min vurdering at der skal ansøges igen, og der stilles de alm. betingelser for opnåelse af tilladelse. Dette skyldes at der (måske) er givet tilladelse til at nedrive tårnet, og at din BBR er udformet i forhold til nuværende forhold.

Måske der er en lille ekstra forståelse og mulighed for dispensation pga at den har været opført før.

mvh. henrik

h-i-n-t@hotmail.com

henrik nielsen, arkitekt maa, sjælland02/09-2014

Næste side »