Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

Hunton hjælper dig med vindtætning

Asfalt Vindtett er en en porøs og asfaltimprægneret træfiberplade, som bruges som udvendig vind-spærre. Den har langt bedre isoleringsevne end gips og folie og er fremstillet af naturens egne råmaterialer.

» Læs mere

» Stil spørgsmål

Debatforum

trappetårn

Spørgsmål

mit hus er bygget i 1943 med et trappe tårn ,huset er et et plans hus med høj kælder .trappetårnet var i hele huset længde med en trappe op og på den anden side en trappe ned huset er 8.26m
skal jeg søge om byggetilladelse til at bygge det når det altid har været der
trappetårnet ligger 2m fra skel og det gjorde det gamle også
det nye trappetårn havde vinduer hele vejen rundt og ned af trappen
det nye har et vindue for oven
trappetårnet er på 14,02m2leo bjerg , næstved 30/08-2014
Svar

Hej Leo.

Hvis ikke der i dag forefindes det pågældende trappetårn og det skal bygge på ny, så er det min vurdering at der skal ansøges igen, og der stilles de alm. betingelser for opnåelse af tilladelse. Dette skyldes at der (måske) er givet tilladelse til at nedrive tårnet, og at din BBR er udformet i forhold til nuværende forhold.

Måske der er en lille ekstra forståelse og mulighed for dispensation pga at den har været opført før.

mvh. henrik

h-i-n-t@hotmail.com

henrik nielsen, arkitekt maa, sjælland02/09-2014

Gode råd for dispensation omk. tilbygning

Spørgsmål

hej, Vi går med overvejelse omk. en tilbygning på omk. 25-30 m2 Vores nuværende bebyggede areal er 55m2 og vi har udnyttet tag etage. Vores grund er på 605 m2. Udfordringen er vi kommer til at bygge helt op i skel. Vore nabo har ingen problemer med en tilbygning, da de alligevel ikke har vinduer på siden der vender mod os. Er det overhovedet muligt at få dispensation til en sådan tilbygning? Gode råd, er der noget man skal tage højde for før en byggeansøgning?Peter Cort Larsen, Kastrup16/08-2014
Svar

Hej Peter.

Nu ved jeg ikke hvilken grund og sted det drejer sig om, men hvis det er i et almindeligt boligområde for enfamiliehuse så tror jeg ikke på at I kan få dispensation til at bygge i skel. Det ligger sådan at fordi 2 naboer er gode venner og enige, så kan man ikke blot bygge som man vil. Husene skal stå der længe og naboen kan jo flytte...... ;-)

Dette beror på flere ting som bygningsreglementet (og evt. servitutter og lokalplaner) prøver at tage var på. F.eks.: brandsmitte mellem bygninger, indbliksgener, fornemmelsen af fritliggende boliger (tæthed), højdegrænseplaner og sol.... mv..

Du skiver som om at der ikke er flere muligheder ?. I har en grund på over 600 m2 og har kun bygget på de 55...... Er det ikke muligt at lave tilbygningen et andet sted ?. Måske der skal en god arkitekts øjne på sagen ..... ;-)

Hilsen Henrik Nielsen, arkitekt maa

h-i-n-t@hotmail.com


henrik nielsen, arkitekt maa, sjælland, Kbh.18/08-2014

Svar

synes også det lyder til at en arkitekt skal se på din opgave :-)Jan, Danmark20/08-2014

Udestue eller tilbygning

Spørgsmål

Jeg har for små 2 år siden ansøgt Frederikssund kommune om at bygge en udestue - jeg var nødsaget til at søge dispentation, da vores byggeprocent var på grænsen. Den fik jeg. Nu fik vi imidlertidigt et barn mere og mangler et børneværelse. Jeg kontakter derfor Frederikssund kommune og taler flere gange med en byggesagkyndig som ikke kan se problemet i at vi eks. bygger 1. sal på vores 1½ plans hus og benytter disse 24 m2 som bolig i stedet - men ikke mere. Der går lidt tid, penge skal findes og det er de nu, hvorfor jeg kontakter kommunen igen og bliver desværre orienteret at min kontakt er gået på pension. Jeg sender alle mine ønsker og fortæller plan, grund og tidligere dialog. Jeg har lige (efter 3 måneder) fået et skriftligt afslag kl. 20:00 om aftenen hvorefter hun gik på ferie i 3-4 uger... Jeg forstår det ikke - jeg kan stadig bygge min udestue (uopvarmet men lukket) - men ikke tilbygning som reelt fylder det samme... Jeg har flere gange mundtlig tilsagn fra tidligere byggesagkyndig - desværre kun mundtligt. Men jeg regner da med at alle følger samme linje. Er der nogle kloge mennesker herinde som kan hjælpe mig videre, da jeg ikke helt syntes det giver mening.Bo Pedersen, Frederikssund26/07-2014
Svar

Det vil nok hjælpe en del hvis du forklarer hvorfor kommunen siger nej.Jan, Danmark30/07-2014

Svar

Vi må jf. kommunalplanen max. bebygge 25% - hvilket vi gør (125 m2 bolig på 500 m2 grund).
Dog har vi modtaget dispentation på udestue: 24 m2 (total 29,8% byggeprocent.)

Vi må gerne bygge 45 graders hældning.

Der er ingen fortilfælde om vores ansøgning om at udnytte de 24 m2 som 1 sal bebyggelse, hvorfor vi får afslag.

Jeg har fået mundtlig tilsagn tidligere, da byggesagsbehandleren tidligere ikke kunne se forskellen på hvordan vi udnytter 29,8% som dispentationen tillader, så længe vi overholder øvrigt i kommunal planen.

Nu får i endvidere fortalt at de 29,8% kun er tilladt som uopvarmet lukket udestue og ikke som tidligere (mundtligt) tilkendegivet må lave helårsbeboelse.

Er det ikke under samme reglement ?

Bo Pedersen, Frederikssund31/07-2014

Svar

I det nye byningsreglement (2010) regnes såvel udestue som tilbygning med i bebyggelsesprocenten på op til 30%, men dit hus ligger i et område som bruger det gamle reglement med 25%, så her vurderer kommunen formentligt at man kun vil give dispensation til at overskride bebyggelsesprocenten med en udestue, da en sådan jo er kendetegnet ved ikke at være godkendt til beboelse. Jeg mener at mange kommuner efter det nye reglement også åbner op for at huse under den gamle ordning kan få dispensation til tilbygninger som overskrider de 25%, så du må høre med din kommune hvorfor det ikke er tilfældet i dit område. Udfordringen for kommunen er ofte at hvis de skal give dig dispensation også skal vurdere konsekvenserne af at alle andre i dit område dermed også kan få lov.Jan, Danmark01/08-2014

Svar

Hej Jan,

Tusinde tak for dine tilbagemelding - dine svar tror jeg er "spot on".
Dog er jeg ærgerlig over, at jeg ikke startede op tidligere, under den tidligere byggesagsbehandler :-( Hun så ikke noget problem.

Jeg tænker at jeg smartest måske kontakter byggesagsbehandleren og hører om hun ikke vil komme til en kop kaffe for at se, hvad og hvordan med egne øjne, så hun kan tage sin beslutning herefter.

Har du evt. et andet råd ?

Mange hilsner BoBo Pedersen, Frederikssund01/08-2014

Svar

Det vil være fint hvis du kan få teknisk forvaltning ud, men ellers ville jeg tage nogle fotos af huset og grunden, bede om et møde med dem, og så høre deres argumentation. Du har jo under alle omstændigheder krav på at begrundet (skriftlig) afslag hvoraf argumentet skal være tilstede. Hvis dit område er kendetegnet af mange små grunde som din kunne man godt forestille sig at andre har lignende problemer og spørgsmålet er så hvordan kommunen ser på dispensationer til overskridelse af bebyggelsesprocenten.

Du bør også overveje alternative løsninger, hvad med en mindre tilbygning i eksisterende plan som måske ikke vil genere omgivelserne så meget, og vil det være noget alternativt hvis vi ikke taler 24 m2 men måske 15-18 m2 ?Jan, Danmark02/08-2014

Svar

Iøvrigt, hvis kommunen fastholder argumentet om de 25%, må du forhøre dig om hvad der evt skal til for at dit område som sådan kan blive vurderet. Jeg ved ikke hvad dette indbefatter, men man kunne måske forestille sig at hvis I har en grundejerforening, kunne du tage emnet op der, for dels at lodde stemningen hos de andre, dels for i givet fald at kunne stå stærkere overfor kommunen med argumenter.Jan, Danmark+02/08-2014

Stolper

Spørgsmål

Hvor meget kan en stolpe på 97x97 mm.trykimp. bære i forbindelse med tag? (let tag)Nielsen, Hillerød21/07-2014
Svar

Skal du vide det præcist, så er der ingen vej uden om en ingeniør ( sådan en som mig )
Og en konkret beregning.
Men ellers vil jeg ikke være bekymret for at belaste en 100*100 stolpe med 30-40 m2 let tagHenrik, Nn, nn,21/07-2014

Redskabsrum i skel mod vej - må vi?

Spørgsmål

Vi er en ung familie der netop har bygget nyt hus. Vi er lidt i vildrede og kunne godt bruge lidt råd. Vi vil gerne opføre et redskabsrum på vores grund i skel ud mod vejen og kan ikke se at der står så meget i vores lokalplan desangående (Lokalplan ø-103: soap.plansystem.dk Vi har derfor spurgt kommunen og har fået et lidt tvetydigt svar og derfor i tvivl om hvad vi skal gøre. De skriver:

"Jeg har drøftet henvendelse med kolleger i Byplan.
Der er enighed om, at Lokalplan Ø-103 foreskriver, at boligbyggeri skal holdes mindst 2,50 meter fra vejskel.
Småbygninger er ikke direkte nævnt, men det anbefales, at også redskabsskure holdes mindst 2,50 meter fra vejskel - vær i den forbindelse opmærksom på, at vejskel ikke er det samme som asfaltens udstrækning.
Anbefalingen handler også om, at en eventuel fremtidig reparation af offentlige ledninger i vejmatriklen skal kunne foregå uden gener og uden krav om, at eventuelle småbygninger opført i nærheden af vejskel skal fjernes."

Når det blot er en anbefaling, kan kommunen senere så gøre sit krav om at fjerne redskabsskuret gældende eller gælder de almindelige regler på området (dvs. at man gerne må bygge nærmere skel end de 2,5 m. så længe visse kriterier er opfyldt)?
Vi ser frem til at modtage jeres svar
Tak på forhånd
Mvh Simon
Simon Pedersen, Østbirk26/06-2014
Svar

Eneste måde kommunen kan håndhæve dette på er via en lokalplanændring, så hvis I bygger en carport som overholder bygningsreglementet kan de ikke gøre noget i første omgang. Såfremt lokalplanændringen gennemføres vil det næppe få konsekvenser for Jeres skur, kun fremadrettet. Ordet anbefaling er netop kun en anbefaling. Men også for Jeres egen skyld bør I vurdere om placeringen er optimal.Jan, Danmark27/06-2014

Næste side »