Stil spørgsmål ? »  Tilbage til Debatforum forside »

Her vises 1-25 indlæg ud af 1260.   Næste 25 »

Aloe vera Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg har en aloe vera hvor der er kommet en blomst i hvad sker der så med planten ??? Går den ud eller er det normal den er købt for flere år siden på fortuventura mvh Litha
Litha Rask, Støvring (25-07-2017) takshæk Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg har lyst til at plante en takshæk. Jeg har fundet ud af at der findes mange varianter af typen almindelig taks (taxus baccata) med forskellige tilnavne. Det vokser ikke helt ens. Jeg søger derfor svar på hvilken type der giver en høt, tæt og flot hæk? Og eventuelt hvor man kan skaffe planterne til en rimelig pris?
Kenneth, hvidovre (07-06-2017) 

Terrasse Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Når man hr givet terrassen algefjerner skal man så vaske den inden man givet olie? Og ifald med hvad?
Britt, Årre (04-04-2017) 

vandbrønd Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hvad er prisen for at sløjfe en privat vandbrønd?
Må man beholde den gamle brønd, efter kommunal tilslutning? til havevanding/havebassin?
Laila Jeppesen, 6630 Rødding (04-10-2016) 

rensning af plastikstole Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
jeg vil gerne vide om wienerkalk kan sprøjtes på,el hvoran så vi får pletterne væk
susanne, silkeborg (16-05-2016) 
Svar:
Hvis du opslemmer wienerkalken i en væske f. eks. vand, kan den selvfølgelig sprøjtes på, men hvad skulle fordelen ved det være?

Det kræver en krystalkugle af de effektive at svare, når du ikke oplyser havemøblernes materiale og ej heller noget om hvad pletterne skyldes.
Erik F., K (18-05-2016) 
Svar:
læs overskriften Erik :-)
Jan, Danmark (19-05-2016) 
Svar:
Jan: OK hvordan kunne jeg dog overse overskriften, beklager!
Mangler dog stadig svar på, hvad det er for pletter, der omtales, men her har jeg måske også overset noget?
Erik F., København (19-05-2016) Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej kan I hjælpe mig. Jeg har plantet en Cedrus atlantica 'Glauca' her i februar/marts måned den er ca. 1,25 høj. 2 af grenene har fået helt visne grene. Disse grene går dog kun 20 cm ud fra stammen.Så de er ikke så lange , men alligevel :-( Og andre steder på træet kan jeg se enkelte brune nåle ind i mellem. Hvad gør jeg, skal den kasseres ? Med venlig hilsen og tak fra Marianne.
Marianne, (04-04-2016) 
Svar:
Hej Marianne. Stedsegrønne træer og buske kan klippes fra april til juni måned. Der SKAL ALTID være noget grønt tilbage på grenen du klipper på, men ellers kan du forme og klippe hvor du vil. Der hvor saksen rammer kommer den nye vækst først - det er et gammelt og nutidigt gartnerråd og virker ved al klipning af buske og træer. Pas på med de træer der kaldes blødere og giv dig gerne tid til at se på nettet om beskæring af dine planter. God arbejdslyst
Grethe Nielsen, Helsingør (30-04-2016) 

Navn på min designerstol fra Hans J. Wegner Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg har af min mormor arvet en stol, som hun altid har omtalt som værende en Hans J. Wegner stol. Problemet er, at jeg ikke kan finde modellen nogle steder online - den er heller ikke oplyst på http://wegnerstol.dk/, som ellers skulle være en komplet oversigt. Hvor finder jeg en komplet liste? eller endnu bedre, findes der et sted hvor jeg kan spørge en ekspert til råds. Sagen er den, at jeg gerne vil vide hvor "forsigtig" jeg skal være med stolen - og evt. om den på sigt skal sælges.
Malene Sørensen, Århus (25-02-2016) 

Robotplæneklippere: hvilket mærke er bedst? Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg overvejer at anskaffe mig en robotplæneklipper her til den kommende sæson. Men hvilket mærke skal man vælge?

Jeg har nogle forskellige. Fx. Gardena, Robomow, Bosch men er mest lun på Worx: http://werken.dk/kategori/havemaskiner/robotplaeneklippere/worx/

Er der nogen her som har erfaring med Worx robotplæneklippere? Eller er et af de andre mærker bedre?
Niels L Jeppesen, Skagen (31-01-2016) 
Svar:
På boligdebatten.dk har du samme dag lagt et indlæg, hvor du skriver, at du har en robotplæneklipper af mærket Worx, og at du anbefaler den.

Der er åbenlyst tale om et forsøg på gratis og skjult reklame via dette medie.

Hvor er det dog ynkeligt, at et firma ikke har råd til selv at betale for reklame og jeg håber, at fremtidige kunder vil forstå, at hvis firmaet mener, at der er i orden at svindle sig til reklame med løgnagtige indlæg her, så skal man nok ikke forvente nogen form for service, hvis man køber produkter hos dem.
Erik F., København (01-02-2016) 

Nedfaldende æbler - Frugtkværn eller andet? Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej, Jeg vil gerne høre jeres bud på, hvordan jeg får mest muligt ud af de æbler, jeg har i overskud. Hvert år har jeg mange kilo æbler, som jeg er nødsaget til at smide ud, fordi jeg ikke kan nå at spise dem. Jeg har anbefalet at købe en frugtkværn fra http://saftpresseren.dk/frugtkvaern, men jeg ved ikke, om det er det mest hensigtsmæssige Er der måske mulighed for at videresælge de æbler, man har i overskud, eller kræver det, at man har flere tons æbler? Det er lidt skræmmende, at æbler for 50 mio. kr. går til spilde hvert år http://www.foodculture.dk/Miljoe_og_Klima/Madspild/2012/Aebler_for_50_mio_kroner_raadner_op_i_private_haver.aspx - det vil jeg gerne gøre MIT for, at det tal bliver reduceret.
Sofus, København (23-11-2015) 
Svar:
En kværn i sig selv, gør ikke meget gavn.
Men overvej da at få fat på et mobilt mosteri, så du kan lave æblemost.
f.eks. http://mobilmost.dk/ eller http://detmobilemosteri.dk/index.php/mobilt-mosteri/

Har du mod på det, er der sikkert også skoler eller daginstitutioner i nærheden, der er interesserede i at modtage æbler til forskellig projekter, såsom at lave most, at bage æblekage at dekorere med æbler m.m. Der er masser af lærdom gemt i æbler.
.., . (26-11-2015) 

telefonmast Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej. Hvor dybt skal en gammel telefonpæl graves ned for at stå sikkert fast. Er der retningslinjer? Tænker på længde/vægt Mvh
Kent, Randers (30-10-2015) 
Svar:
1 m er langt ned og det er afhængigt af højden på pælen og hvad den skal bruges til. Skal den være meget høj skal du grave et pænt hul - min 10 cm større end omkredsen af din pæl og helst mere for at få plads til at få støberal ned uden det bliver alt for blandet med det omkringliggende jord.Når du har gravet hullet ud kan du støbe den fast med støberal og cement i forholdet 1 del cement til 8-10 dele støberal (ca det samme som man bruger til at støbe sokkel med). Du kan blande det godt sammen uden at hælde vand ved og stampe med jævne mellemrum - kaldet tørbeton og du kan blande vand i og hælde det hele ned. Lav støtte for at pælen står lige indtil det er hærdet.
Grethe Nielsen, Helsingør (30-04-2016) 
Svar:
Åh undskyld. Jeg så først nu at det er lang tid siden at du spurgte
Grethe Nielsen, Helsingør (30-04-2016) 

Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:

, (12-10-2015) 
Svar:

, (30-10-2015) 
Svar:

, (30-10-2015) 

Markiser? Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hejsa!

Jeg kan se, at det er noget tid siden, der sidst er blevet besvaret herinde. Jeg prøver dog lykken alligevel.

Jeg leder lige nu efter en markise, da jeg er træt af ikke at kunne nyde sommeraftenerne på terrassen. Jeg ved godt, at vi nu lige er gået ud af sommermånederne, men det er helt med vilje - forhåbentlig kan jeg finde en lidt billigere markise "udenfor sæsonen".

Jeg har haft et kig hos http://www.markiseeksperten.dk/ - de sælger en tysk markise, hvilket plejer at sige en del om kvaliteten. Men jeg er kommet meget i tvivl - jeg har også læst denne artikel: http://www.husplushave.dk/billig-markise/ - hvor der anbefales en masse forskellige...

Så mit spørgsmål er: har i nogle godt tips og råd? Har i selv en markise, så del meget gerne jeres erfaringer!
Kristian, Frederikshavn (08-10-2015) 
Svar:
prøv på lauritz.com
har købt en derfra for 2-3 år siden, den fungerer fint.
Jan, Danmark (08-10-2015) 
Svar:
Vi har købs markise hos "Spar Markise" , de har ofte gode tilbud, vores er nu ca. 10 år og fungerer perfekt.
Mvh. Else.
Else Hansen, Farum (18-11-2015) 
Svar:
Hej,

Jeg købte denne her markise i sommers: http://www.uniggardin.no/markise/445-unig-ausfallarm-markise/11077-anthrazit-u6010 - måske det var noget? Måske du allerede har fundet en, men synes alligevel lige jeg ville dele min erfaring med dig.

Mvh,

Louise
Louise, København S (27-11-2015) 

Filtergrus som afretningslag til indkørsel Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej,

Jeg har haft en entreprenør til at lave bunden til min indkørsel, og han har nu gravet af, fyldt stabilgrus på, og vibreret, så det er klart til at jeg selv kan lægge herregårdssten.

Jeg forestillede mig at lægge 3-4 cm forholdsvis fint sand, som afretterlag, men entreprenøren påstod at jeg ville få et mere langtidsholdbart resultat uden kørespor hvis jeg bruger filtergrus i stedet.

Han har nu læsset filtergrus af i min indkørsel, og det er noget grovere end jeg havde forestillet mig, ca. 4-8 mm kornstørrelse, ikke nogen finere sandkorn. Han påstår at det bare skal lægges ud og rettes af, og at det ikke skal vibreres hverken før eller efter stenene er lagt.

Jeg tænker at det er besværligt at rette af i så store sten, og at det under alle omstændigheder ikke bliver specielt glat afrettet.

Hvad mener I om det? er der nogen der har erfaringer med at lægge sten på filtergrus, og er der noget jeg skal være specielt opmærksom på?

Kan jeg i øvrigt blot lægge stenene helt tæt sammen, eller bør jeg sørge for fuger mellem dem?

På forhånd tak!

Mvh Henrik
Henrik, Gråsten (10-09-2015) 
Svar:
Hej
Din entreprenør har nok ret.
0-8 mm grus benævnes ofte "brolægger grus" og er den foretrukne fraktion til afretningslag under fliser/belægningssten
http://www.grusdirekte.dk/shop/product.asp?pid=17
Henrik, Nn, nn, (10-09-2015) 
Svar:
Hej,

Netop, jeg havde regnet med at det var 0-8 mm, men der er slet ikke nogle fine sandkorn. Der er som længst til højre på billeder i bunden af denne side:
http://www.hs-draening.dk/?Dr%E6ning:Projektering:Pakningsmateriale

/Henrik
Henrik, Gråsten (10-09-2015) 
Svar:
Normalt vil man anvende 0-8 mm grus (brolæggergrus) til afretningslaget. Jeg vil umiddelbart tro, at 4-8 mm er et dyrere materiale (hvor de "små" korn formentlig er vasket ud og gruset derfor kan anvendes som filtergrus). Du kan formentlig godt anvende 4-8 mm som afretningslaget (selvom det ikke overholder normkrav til afretningslag). Jeg vil dog anbefale, at du komprimere afretningslaget inden at du lægger belægningsstenene. Ellers vil belægningen efterfølgende blive sporkørt.
Belægningsstenene skal lægges med fuge, ellers vil stenene "knave" mod hinanden og der vil ryge små flier af stenene.
Når belægningsstenene er lagt, skal de komprimeres. Herved vil afretningsgruset komme op nedefra i fugerne. Det optimale er, at ca. 1/3 af fugen fyldes nedefra.
Efterfølgende skal belægningsstenene fuges oppefra. Her vil man normalt kunne anvende det samme grus, som afretningsgruset 0-8 mm., eller bedre 0-4 mm. Du kan dog ikke anvende 4-8 mm som fugemateriale! Her mangler nemlig det fine materiale, som skal være med til at gøre fugen tæt. Du må heller ikke bruge strandsand, som består af ensartede runde korn. Det gælder nemlig om at få en tæt pakket fuge, hvor ukrudt ikke kan få fat, og som kan overføre belastningen mellem belægningsstenene.
Du kan læse mere om belægningssten her
http://www.danskbeton.dk/files/Servicebutik/Dansk%20Beton%20publikationer%20til%20servicebutikken/Belægning/minihåndbog_betonbelægninger.pdf
Du kan læse om fuger her http://www.danskbeton.dk/files/Servicebutik/Dansk%20Beton%20publikationer%20til%20servicebutikken/Belægning/forebyg%20ukrudt.pdf

Jan Bährentz, Skævinge (03-10-2015) 

Bondesten tilbud Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Nogle der kender til nogle gode sider med tilbud på bondesten? Jeg har meget svært ved at finde bondesten til gode priser. Prøvet at kigge på sider som http://www.super-grus.dk/ men lader ikke til de har bondesten mere så er i tvivl om hvor jeg skal finde det. Har ikke meget erfaring med det så alle erfaringer med bondesten er meget velkommen.

På forhånd tak
Dorte N.
Dorte N, København (10-09-2015) 
Svar:
Hej
Du bør under alle omstændigheder vælge "trekant-mærkede" sten.
Henrik, Nn, nn, (10-09-2015) 
Svar:
Hvor langt kan en løvfrø hoppe

Quizman, Hong kong (29-10-2015) 

Chassesten Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hvordan halvere man nemmest chassesten (10x10)
Dennis Zarp Laursen , Langå (17-07-2015) 
Svar:
Klaphammer og en masse små præcise slag langs den linje hvor du vil have stenen til at flække.
Hvis du ikke har mod ( og håndelag ) til det, så er der jo også altid en vinkelsliber med diamantskive.
Men pas nu på fødderne !

Henrik, Nn, nn, (17-07-2015) 
Svar:
Tak for svar. Troede at en stor flise klipper kunne bruges :-) men jeg må i gang med hammeren
Dennis Zarp Laursen , Langå (17-07-2015) 
Svar:
Har selv haft samme problem, så tak for svar, nu er der da noget lidt mere håndfast at forholde sig til :-)


mvh
morten v

morten vermund, Danmark (30-09-2015) 

Fliserensning Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej

Vi er flyttet i nyt hus og det ser ud til at fliserne ikke er blevet særligt godt vedligeholdt her. De er helt grønne af alger.

Vi har fået tilbudt en algerens af fliserne af http://algeexpressen.dk/ og på deres billeder ser ud til at der kan fjernes meget skidt fra dem.

Har nogen af jer erfaring med sådan en algebehandling og bliver fliserne virkeligt så rene som det kan ses på deres før og efter billeder?
Martin, Skørping (02-07-2015) 
Svar:
Det er i hvert fald en god start med en algerens.
Derefter skal der fejes grundigt, og gerne med en bunke grus, så overfladen på fliserne bliver renset i dybden.
Selvfølgelig kan du også bruge en højtryksrenser med en påmonteret "patiocleaner" eller "terrassevasker" men det er hårdt ved overfladen af fliserne.

Et alternativ til algerens kan være en kopfuld kautisk soda opløst i en spand vand. Som herefter vandes ud på fliserne. Og efter nogen uger starter du igen med fejning osv.

Henrik, Nn,nn, (02-07-2015) 
Svar:
Undersøgelser har vist at der er meget uheldigt at fjerne alger med højtryksspuler, da det giver skade på f.eks betonfliser og gør den mere modtagelige overfor alger mv.
Almindelig rens er fint...men tjek selv nettet for oplysninger, f.eks bolius
Hansen, Glostrup (15-07-2015) 
Svar:
Vil bare lige følge op på mit spørgsmål.

Jeg takkede ja til tilbuddet om en algerens, og det ser virkeligt ud som på billederne.

Vi fik lidt fugesand med som vi har fejet lidt frem og tilbage over fliserne.

Jeg har før hørt om højtryksrenseren som ødelægger fliserne hvis man bruger den til at fjerne alger med, så det var også en af grundene til at vi valgte at bestille behandlingen.
Martin, Skørping (26-07-2015) 

vandfald Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
kender nogen en god vejledning til gør det selv byg af et mindre rislende vandfald,ned af en lille skråning, med natursten, og uden for store pumper og filtre
Jørn Hansen, Hvalsø (24-06-2015) 

Høstanemone og hotensia Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hvorfor er der Kun blade på høstanemon og hortensia i år , men bladene er til gengæld meget store vh marianne
Marianne larsen, Birkerød (18-06-2015) 
Svar:
Hortensia kan miste blomsterknopperne hvis de får frost, så har der været sent nattefrost hos dig, kan det være grunden.
Martin, Skørping (02-07-2015) 

løgplanter Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg har et bed med hovedsalig påskeliljer . Det er ca 1 m bred og 8 m langt . I år var der næsten ikke nogle blomster i og det er noget uoverskueligt at skal grave op og lægge ned igen . Hvad gør jeg for at få blomster i igen . m.v.h. Anne Grethe
Anne Grethe Christoffersen, 4863 Eskilstrup (21-05-2015) 
Svar:
Måske er der gået svamp i dem? så kommer de jo ikke igen. Alternativt er det mus der har spist dem?
Hansen, Glostrup (22-05-2015) 

Hhalmballer som støjværn Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg har prøvet at lave støjværn ud Frederiksundsvejen, men det synker alt for hurtigt. Er der nogen ved, hvordan man laver et støjværn i 2 m højde, hvor bred skal det være for ikke at vælte og hvordan køber jeg evt. Halmballer som er til at håndtere?
Mona Henriksen, Ballerup (23-04-2015) 

Afgrænsing rundt om hus med træbjælke Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Jeg vil gerne lave en afgrænsning rundt om vores hus med 95mm x 95mm bjælker. Planen er derefter at fylde denne med søsten. For at hæve bjælken en smule fra jorden vil jeg nedstøbe u-jern eller l-jern. Men hvor dybt bliver jeg nødt til at bore/nedstøbe disse? - det er jo ikke fordi der er nogen nævneværdig vægt? Er det de klassiske 90 cm eller andre der har gode ideer til befæstigelse?
Peter , Gilleleje (13-04-2015) 

Træterrasse ovenpå et kældervindue... Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Vi bor i et rækkehus, og har et kælderrum der dagligt bliver brugt som værelse. Pt har vi en terrasse med fliser. Når vi ligger en træterrasse kommer den til at ligge ovenpå den rist, hvor der kommer lys ned og ind af vinduet til værelset i kælderen. Er der nogen der har en idé hvorvidt man kan gøre noget, så der kommer bare lidt dagslys ned til værelset, selvom der skal ligges en træterrasse?
Mette, 2800 (12-03-2015) 
Svar:
Læg en gulvglasplade ned i terrassen, den kan dog blive glat at gå på.
Alternativt kan risten vel bruges igen.
Stephen høyer - Høyer byg a/s, www.hoyer-byg.dk (13-03-2015) 
Svar:
Ja, som Stephen siger, lav en lyskasse i træterassen der passer med risten.
Thomas, Tårnby (29-05-2015) 
Svar:
Ja, som Stephen siger, lav en lyskasse i træterassen der passer med risten.
Thomas, Tårnby (29-05-2015) 
Svar:
Svar: Har selv haft samme problem, så tak for svar, nu er der da noget lidt mere håndfast at forholde sig til :-)
mvh
Hans

hans henriksen, Danmark (30-09-2015) 

Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:

, (12-03-2015) 

Energipil Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Kan man skære/klippe energipil af nu og stikke dem ned i et fugtig græsområde? Hvis ja - hvor lange skal stiklingerne være, og hvor langt skal man stikke dem ned? Eller skal man købe færdiglavede stiklinger på de her 25-30 cm? Det drejer sig om småarealer inde i et ny skovområde fra 2012, som endnu er indhegnet.
Detlef Schnor Abild, Tinglev (11-03-2015) 

Indkørsel med græsarmering Svar på dette spørgsmål »
Spørgsmål:
Hej
I forbindelse med at vi skal til at bygge nyt hus er der mange ting vi skal tage stilling til. Dette er dog ikke i direkte forbindelse med huset, men derimod indkørslen.

Vi overvejer at få en "grøn" indkørsel ved at bruge græsarmering og jeg har været i gang med læse en masse om de forskellige typer eksempelvis her http://www.byggeri-info.dk/materialer/belaegning/graesarmering/ . Jeg kan ikke helt finde ud af om vi skal vælge plast eller beton, eller om det bare er en dum og eksperimenterende tanke med græsarmering i indkørslen.

Jeg håber at nogen af jer har erfaringer som i vil dele med os så vi får valgt den rigtige løsning til vores nye indkørsel.
Martin, Svenstrup (10-03-2015) 
Svar:
Det er jo smag og behag, men med de regnmængder vi er begyndt at få vil det ihvertfald være funktionelt..


Adam, Tune (17-04-2015) 
Svar:
Har selv haft samme problem, så tak for svar, nu er der da noget lidt mere håndfast at forholde sig til :-)

mvh
fred jansen


fred jansen, Danmark (06-10-2015) 

Her vises 1-25 indlæg ud af 1260.   Næste 25 »

» Stil spørgsmål ?? Tilbage til Debatforum forside »