Det skal være lettere at bygge ny carport - Carporte Guiden - Byggeri.dk - Alt om carporte

Byggeri.dkCarporte Guiden

« TilbageAdvertorial

Det skal være lettere at bygge ny carport

Det skal være lettere at bygge ny carport

Som led i regeringens Væk med bøvlet-plan bliver det nu lettere at være boligejer.

Planen indebærer bl.a., at regeringen vil fjerne anmeldelsespligten til kommunen, når borgere opfører mindre bygninger som eksempelvis garager eller carporte på under 35m2.

Planen fjerner også en kompliceret regel ved energirenoveringer, ligesom den forenkler jordflytningsreglerne.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Det skal være lettere at være boligejer, og derfor lancerer regeringen en række initiativer, der gøre det lidt mindre bøvlet at være boligejer. Det bliver nu mindre bøvlet at være boligejer, når man vil opføre en garage, carport eller lignende, fordi vi fjerner kravet om, at bygninger under 35 kvm skal anmeldes til kommunen.

Det betyder, at ca. 10.000 boligejere årligt kan gå i gang med at bygge med det samme frem for at skulle vente 14 dage på kommunen. Samtidig slipper de for at skulle betale mellem 400 og 4000 kr. i gebyr for anmeldelsen.

Vi fjerner også en kompliceret regel om, at andelsboligforeninger og ejerforeninger, som vil skifte vinduer eller tag, skal lave beregninger af energiforbedringer på hele ejendommen.

Det betyder både færre regler og flere energiforbedringer, fordi mange i dag vælger energiforbedringer fra på grund af reglen.

Herudover fjerner regeringen 4-ugers fristen for flytning af jord på forurenet grund, så boligejerne kan gå i gang med at flytte større mængder jord så snart, de har anmeldt jordflytningen til kommunen. 

Læs hele pressemeddelelsen fra Økonomi og Erhvervsministeriet

  • LyngsøeLyngsøe

    Alt i overdækning. Dansk design.