Haven i februar 2019 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven i februar 2019

Haven i februar 2019

Selvom februar normalt er årets koldeste måned, er der alligevel dage med lidt varme i luften.

Og de første erantis og vintergækker giver de fleste lyst til at komme i gang med havearbejdet. Men der er ikke så meget at tage sig til udover at rive lidt bøgeblade sammen og beskære træer og buske.

Blomster i vinterhaven

Når du ikke kan lave så meget i haven, kan du måske bruge lidt tid på at overveje, hvordan haven kan gøres mere attraktiv i vinterhalvåret.

Vinterhaven kan gøres smukkere med kejserbusken og den vinterblomstrende kirsebær, der allerede i december står hvide med blomster på de bladløse grene. Og ofte varer blomstringen helt frem til februar.

Troldnød og kirsebærkornel står gule af blomster henholdsvis i januar/februar og marts måned.

Andre vinter/tidligt blomstrende planter er vinterjasmin og den ikke særlig almindelige gedeblad (Lonicera fragrantissima) samt Virburnum tinus.

Stedsegrønne planter i haven

Udover de vinterblomstrende træer og buske pynter også stedsegrønne buske i vinterhaven, samtidig med at de kan være med til at lukke/skærme haven af.

Den almindelige frøformerede taks, Taxus baccata, er velegnet som stedsegrøn baggrundsplante, da den kan stå i skygge og er nem at styre. Bliver den for stor kan du både klippe/skære den helt ned, hvorefter den bryder ud med nye skud direkte på den tilbageværende stamme/stub. Taksen kan også klippes som hæk eller sjove figurer.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske Anlægsgartnere her

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Havefliser

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terassebrædder

Terrasse-overdækning

Træbeskyttelse

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Ædeltræs hegn

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren