Haven i Maj 2021 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven i Maj 2021

Haven i Maj 2021

Med det tiltagende gode vejr, er det oplagt at komme i gang med arbejdet og tage på planteskolen for at få inspiration til haven.

De klassiske forårsfejlkøb

Men pas på med ikke kun at falde for planter, der blomstrer netop nu. For hvad så med resten af året?

Maj

Dette er en klassisk fælde, da vi alle med forårets komme får lyst til fornyelse. I stedet vil jeg anbefale, at du enten besøger planteskolen på forskellige tidspunkter af året eller laver en “have”-huskeseddel, hvor du løbende skriver ned, hvilke planter du på sigt ønsker skal præsentere haven måned for måned.

Sammensætning af staudebed

Når du skal sammensætte et staudebed anbefaler jeg, at du udvælger de farver – eksempelvis med et farvekort – som stauderne i din have skal være. Med farvekortene i hånden bliver det lettere at vælge nye stauder, der passer til dem, du allerede har plantet. Husk også at tage højde for hvilken jord du har i din have, og om nye stauder kan vokse i en sådan jord.

Tid til at plante i krukker

Når vi kommer lidt hen i maj, hvor vi ikke risikerer nattefrost, er det tid at tilplante krukker og altankasser.

De almindelige sommerblomster som petunia, pelargonia, fuschia osv. er klassikere, men du kan også bruge stauder og prydgræsser. Ved at bruge stauder og prydgræsser får du flere virkemidler og mulighed for variation henover året, da kun få stauder/græsser blomstrer hele sommeren. Derfor bør du vælge at bruge stauder og græsser, som er dekorative, når de ikke blomstrer.

Maj03

Generelt vil vi anbefale at plante flere forskellige arter i hver krukke, da det ikke gør så meget, hvis en enkelt art ikke trives – f.eks. på grund af koldt og regnfuldt sommervejr eller for meget tørke og sol.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske Anlægsgartnere her

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terrasse-overdækning

Træbro

Udendørs solafskærmning

Udestue fundament

Udestuer

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren