Haven i Marts 2021 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven i Marts 2021

Haven i Marts 2021

I marts bliver dagene lysere. Solen er ved at få magt, og de tidlige løgplanter vælter frem overalt - eranthis, vintergæk, hyacint og krokus..

Kål på skvalderkål og andet ukrudt

Marts er et rigtigt godt tidspunkt at begynde bekæmpelsen af ukrudt i haven - både det i bede og på belægninger. Det meste ukrudt har efter en lang kold og mørk vinter brugt meget af den oplagrede næring, og nyspirede planter er ofte små og svage. Altså lette at få kål på.

Skuffer eller hakker du  ukrudtet i bedene væk nogle gange, bruger ukrudtet den sidste rest af oplagret energi i rødderne/knoldene osv., og planten dør.

Vælger du at bekæmpe ukrudtet ved brænding, skal planten kun blancheres og ikke brændes helt af. Om ukrudtet har fået nok, kan du nemt kontrollere ved at trykke let på et blad med en finger, som gerne skulle efterlade en mørk plet.

Til en blanchering bruges der for det første mindre energi, og desuden sker der en kraftigere fordampning fra den blancherede plante, hvilket medvirker til at udsulte de tilbageværende plantedele.

Tidlig indsats mod dræbersnegle

Marts måned står også i haveoprydningens tegn - klippe stauderne ned og fjerne de sidste blade i bedene.

Med en omhyggelig oprydning/klargøring kan årets bestand af dræbersnegle desuden reduceres kraftigt.

Typisk gemmer de små snegle sig i de sidste bunker af visne blade, sten, brædder, krukker og affaldsdynger; undgå i det hele taget, at der står noget direkte på jorden eller græsset.

I køkkenhaven skal også de tilbageblevne kartofler, rødbeder mv. fjernes. Det er alle tiders steder for sneglene at gemme sig. Her kan de ligge og hygge sig hele vinteren og så begynde at æde løs, når foråret kommer.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske A

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terrasse-overdækning

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren