Haven i September 2020 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven i September 2020

Haven i September 2020

Med september måned går sommeren på hæld, men for mange er glæden ved haven på dette tidspunkt stor. September står i høstens tegn med masser af frugt og grønt fra køkkenhaven. Desuden er september et godt tidspunkt for omplantning og deling af stauder, og begyndelsen af september er et godt tidspunkt at plante stedsegrønne buske.

Måneden kan også bruges til at planlægge og bestille løg, som lægges bedst i oktober eller til at planlægge større omlægninger af haven.

Omplantning og deling af stauder
September er et godt tidspunkt at omplante og dele stauder, da du stadigvæk kan se og huske, hvilke stauder har bredt sig for meget, hvor er der huller i bedet, som kan udfyldes ved deling af andre eller ved indkøb af nye, hvordan er fordelingen af farver eller er der områder og hvor der mangler blomster på bestemte tider af året. Da de fleste stauder har oplagret energi i enten rødder eller knolde mv. tåler de fleste både flytning og deling selvom de ikke er visnet helt ned.

Det er en god idé at vente med at købe nye stauder til haven til de  tider på året, hvor der mangler blomster i haven - alternativt kan man naturligvis læse sig frem til, hvornår de forskellige stauder blomstrer. Erfaringen  viser, at et besøg på planteskolen i f.eks. juni eller august bevirker, at man får øje på stauder, man ellers ikke ville have lagt mærke til. Om vinteren kan juleroser og prydgræsser være et spændende indslag i staudebedet.

Planlægning af det tidlige forår
Da de tidlige løg som tulipaner, narcisser, krokus, snepryd, hyacint, skilla osv. lægges bedst i oktober måned, er september et godt tidspunkt at planlægge det tidlige forår. Mangler der tulipaner og narcisser i staudebeddet? Skal der være et løgtæppe i græsplænen med skilla, krokus mv? Mulighederne er mange, og løg er lette at vedligeholde - græsplænen skal du klippe første gang, efter at løgene er visnet ned.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske Anlægsgartnere her

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terassebrædder

Terrasse-overdækning

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Ædeltræs hegn

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren