Haven Januar 2021 - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageAdvertorial

Haven Januar 2021

Haven Januar 2021

Julen er slut. Men en julerose kan sagtens overleve.

Julerosen er blandt de få planter, som blomstrer i de danske haver om vinteren. Julerosens latinske navn er Helleborus niger, den er ca. 30 cm høj og har snehvide blomster. Den vækker fortjent opmærksomhed, når blomsterne dukker frem og lyser i vintermørket. I milde vintre blomstrer de hurtigste juleroser allerede fra juletid.

Er julerosen indenfor blevet lidt trist, bør du ikke smide den ud. Du kan gemme den og plante den ud i haven på et tidspunkt, hvor der ikke er frost i et stykke tid.

Hvis du har din julerose indenfor, bør du placere den et køligt sted, f.eks. i en vinterhave, vindfang eller lignende. Vil du bruge den udendørs i en krukke, bør du beskytte den mod den værste kulde.

Julerosens mange afskygninger
Udover julerosen findes mange forskellige tætstående arter, som ligner den meget. Det gælder eksempelvis: Påskeklokke, rød påskeklokke, stinkende nyserod og tornet julerose.

Ud over de enkelte arter kan du finde et væld af julerosehybrider, for arterne krydser let indbyrdes. Det går lidt ud over overskueligheden, men giver til gengæld masser af valgmuligheder og rigtig mange flotte blomsterfarver at vælge imellem fra hvid og limegrøn til rosa og næsten sort.

Hold julerosen tør og i fred
Julerosen bryder sig ikke om forstyrrelser. Derfor skal du helst undgå omplantning, for der går let et par år, før planten blomstrer igen. I naturen vokser planterne i lyse skovområder i bjergrige egne, hvor jorden er kalkholdig. Det betaler sig at efterligne de naturlige forhold, hvis du går efter succes med juleroser.

Du skal altså placere julerosen et sted, hvor en let flimrende skygge vandrer forbi i dagens løb som fx under lette træer og buske. Jordbunden bør være porøs og fugtighedsbevarende, men aldrig decideret våd. Stående vand er den sikre død for julerosen, fordi rødderne nemt rådner. Endelig skal jorden være kalkholdig.

Husk at du altid kan få hjælp fra din lokale, garantisikrede anlægsgartner til haveopgaverne.


Danske Anlægsgartnere


Har du havedrømmene, så kan vi virkeliggøre dem. Som fagfolk har vi masser af ideer og en professionel tilgang til havens elementer; belægning, planter og vand. Heldigvis skal der tit kun en professionel og hjælpende hånd til, før haven går op i en højere enhed med det liv, der skal leves i den.

Vi er landsdækkende og som medlem af Danske Anlægsgartnere er vi, som de eneste anlægsgartnere i Danmark, dækket af både garantifond og ankenævn. Så er du sikker på at få en have, der er præcis lige så fantastisk, som du kan drømme dig til - uden problemer.

Find din lokale Anlægsgartnere fra
Danske Anlægsgartnere her

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terassebrædder

Terrasse-overdækning

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Ædeltræs hegn

Tilføj firma,
send en mail

 • AluxAlux

  Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

 • AluxAlux

  Solafskærmning til alle formål....

 • LyngsøeLyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.

 • Win-DoorWin-Door

  Forlæng sommeren