Sådan kommer du godt i gang med din tilbygning - Ny- og Tilbygning Guiden - Byggeri.dk - Alt om ny- og tilbygning

Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

« TilbageArtikel

Sådan kommer du godt i gang med din tilbygning

Sådan kommer du godt i gang med din tilbygning

ANNONCE: Er det tid til at lave en udvidelse i hjemmet? En tilbygning er en oplagt løsning for at skabe mere plads og stadig have muligheden for at blive boende i dit nuværende hus. Ofte er man nødt til at flytte, når der begynder at være pladsmangel, men hvis der er muligheden for at bygge til, så er det et oplagt valg. Der er dog mange ting, man bør være opmærksom på, når man planlægger at lave en tilbygning.

 

Kend dit behov

Et godt udgangspunkt, når man skal lave en tilbygning, er at have helt styr på, hvilke behov der er. Hvorfor har du brug for mere plads, og hvad har du brug for pladsen til. Skal det være en udvidelse af køkkenet eller stuen eller skal det være til et ekstra soveværelse eller måske et badeværelse?

Tilbygningens placering, størrelse og form kan være meget afhængig af, hvad behovet er. Hvis der skal laves et ekstra badeværelse, betyder det måske ikke så meget, om der er sol eller skygge, men hvis man gerne vil lave plads til en ny eller større spisestue, kan det være, at dagslys er noget, du er interesseret i.

Det er vigtigt at have en idé om, hvad der skal og hvad der kan være plads til. Der er ikke nogen grund til at kaste sig ud i at bygge en udvidelse af stuen, hvis der kun kan lægges meget lidt til. Det kommer derfor både meget an på, hvor stor en grund, du har, og hvad dine ønsker er. Tænk over hvilke møbler, der skal være plads til, og hvor meget de fylder. Det er for eksempel en god idé at lave en plantegning med møbler, så du har en realistisk idé om, om din tilbygning kan leve op til dine forventninger eller ej.

 

Vær opmærksom på omgivelserne

Tilbygninger kan både være til gene for miljøet og naboerne, så vær sikker på, at der er styr på alle regler og tilladelser, inden du kaster dig ud i projekter om tilbygning. Kommer din tilbygning til at stjæle naboens eftermiddagssol? Kommer den til at skygge for et stort område med planter uden for din grund? Nogle gange er der tilbygninger, der mulige og lovlige at lave, men som til gengæld bare er meget hensynsløse overfor omgivelserne, og her er det en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden man påbegynder projektet.

Der er ofte en del regler, der er vigtige at have styr på, og det kan ikke betale sig at gå i gang uden at være sikker på, at din tilbygning er lovlig. Det kan nemlig ende med at betyde, at du ikke kan gennemføre byggeriet, hvilket kan blive til en rigtig dyr omgang.

 

Hav styr på økonomien

Byggeprojekter har det med at løbe op, og det er derfor virkelig vigtigt at have styr på økonomien og et realistisk billede af omkostningerne, inden man kommer for godt i gang. Det kræver for det meste, at man tager fat i et firma for at få et tilbud, der giver et praj om, hvad det kan komme til at koste. Der er meget arbejde, der går ind i at lave en tilbygning, og det er ikke noget, man skal undervurdere. For at være sikker på, at man får et godt og realistisk tilbud, kan det også være en god idé at hente tilbud fra flere forskellige firmaer.

For at få en mere stabil økonomi på sigt, kan du for eksempel sørge for at lave nogle langsigtede og sikre investeringer. Disse kan bidrage til, at du i fremtiden kommer til at have flere penge at gøre godt med. Du kan blive klogere på investering her.

Nybyggeri

Typehuse

Træhuse

Tilbygning

Udestuer

Akustik

Byggegrunde

Cement/mørtel

Dræn

Facademaling

Faldarmsmarkiser

Find arkitekt

Fritidshuse

Fundament

Gardiner

Huse til salg

Jordskrue

Lavenergihuse

Liebhaver villa

Markiser

Materielopbevaring

Natur-suite

Naturhytte

Ovenlysgardiner væg-og loft

Plantegninger

Radonspærre

Rækkehuse

Screens

Skelafsætning

Skodder

Skruefundamenter

Solskærme

Sommerhuse

Stilladser

Tinglysning

Træ Søjlehuse

Udendørs solafskærmning

Udstillingshuse

Vinterhaver

Tilføj firma,
send en mail