Ny trætrappe med indbygget lys - Trapper Guiden - Byggeri.dk - Alt om trapper

Byggeri.dkTrapper Guiden

« TilbageAdvertorial

Ny trætrappe med indbygget lys

Ny trætrappe med indbygget lys

Trapper med indbygget belysning er flotte og stemningsfulde, lyder det fra VejleTrappen, der lancerer trappe med indbygget LED-lys

Hidtil har brandfare afholdt producenter af trætrapper fra at installere belysning i deres produkter, men nu går VejleTrappen nye veje ved at tilbyde integration af moderne LED-dioder i sine trapper.

- Tidligere måtte vi sige nej, når vi fik forespørgsler på belyste trætrapper med  gammeldags halogenpærer i trapperne. Det hænger sammen med spotsenes størrelse og den varmeudvikling, de skaber i træet. Kompakte LED-lyskilder af høj kvalitet, som for alvor vinder frem, har imidlertid ikke de ulemper. Derfor tilbyder vi nu at integrere diodebelysning i vores trætrapper, forklarer salgskonsulent Jens Lindegaard Hansen fra VejleTrappen.

Dioder i vanger eller trin
Jens L. Hansen drev igennem næsten 40 år JLH Trapper, som sidste sommer blev overtaget af VejleTrappen. Allerede inden overtagelsen begyndte han at arbejde med integration af LED-belysning. Processen er fortsat hos VejleTrappen, som nu præsenterer et koncept til belysningsintegration i alle fabrikkens produkter.

– I samarbejde med belysningsfagfolk har vi fundet frem til to gode løsninger, som passer til vores trapper. Enten kan dioderne placeres, så de lyser fra vangen og ind på trinet, eller også kan de sidde på selve trinet og lyse nedad på det næste trin. I begge tilfælde monterer vi fra fabrikken lyskilderne og trækker de indre kabler, hvorefter en elektriker klarer eltilslutningen, når trappen er sat op, forklarer Jens L. Hansen.

Stort marked
Integreret belysning er allermest oplagt, når trapper monteres i mørke rum, hvor direkte belysning på trinene bidrager til øget sikkerhed. Derudover er det klart, at montering og kabeltræk vil være mere omstændeligt ved fritstående trapper end ved montering mod væg. Hos VejleTrappen venter man alt i alt, at den nye mulighed vil bidrage til at sikre belyste trapper større udbredelse.

– Nu er det blevet nemt og sikkert at få lys i sin trætrappe, og merprisen er ikke voldsom. Markedet er stort, for mange vil gerne undgå væghængte lamper i trappearealerne. Vi arbejder allerede nu på et mere standardiseret belysningskoncept, som yderligere vil udbrede LED i trapper, slutter Jens L. Hansen.

- jhn

se mere