E. Pihl & Søn A.S.
Hovedentreprenør


Elefanter i det fri

Indeklimaet i elefanthuset reguleres både med mekanisk indblæsning og udsug samt ved naturligt gennemtræk via åbninger i glastaget og den store port ud til udendørsanlægget.
– Foto: Tom Bartho.




    Det oprindelige elefanthus’ røde mursten har inspireret det nye elefanthus’ røde betonmure, samtidig med at betonens farve giver en varm stemning med reference til miljøet i elefanternes asiatiske oprindelseslande.
– Foto: Tom Bartho.



  Publikum kommer helt tæt på de fire hunelefanter og den lille hanelefantunge i den største af de to elefantstalde.
– Foto: Tom Bartho.




  Silketrykte mønstre af blade fra træerne i Frederiksberg Have på glastaget sammen med rigtige træer på elefanthusets sydside skærmer for direkte sol ned i elefantstaldene.
– Foto: Tom Bartho.




  Både hanelefanternes udendørs og indendørs område er delt i to – et til hver af København Zoos hanelefanter, den gamle Chieng Mai og den yngre Tonsak.
– Foto: Tom Bartho.




  De runde betonsøjler fungerer som værn mellem elefanter og publikum samtidig med, at områderne ved søjlerne anvendes som skiftende fodersteder, hvor elefanterne skal arbejde med snablen for føden.
– Foto: Tom Bartho.




  På vejen gennem elefanthuset ledes publikum ud på en stor balkon, hvorfra elefanterne opleves fra oven med Frederiksberg Have i baggrunden. – Foto: Tom Bartho.





  Elefantriste i loftet over dyrepassergangen forhindrer elefanterne i at pille ved installationerne, mens de diagonale stålstænger i portene skal modvirke elefanternes naturlige løft, hvis de i værste fald skulle gribe fat i en dyrepasser.
– Foto: Tom Bartho.

«  Forside Tidligere Byggerier »