14 overvejelser før du køber en robotplæneklipper - Have Guiden - Byggeri.dk - Alt om have

Byggeri.dkHave Guiden

« TilbageArtikel

14 overvejelser før du køber en robotplæneklipper

14 overvejelser før du køber en robotplæneklipper

ANNONCE: Teknologien er flyttet ud i haven, og det betyder, at du ikke længere behøver at mase med at slå græsset manuelt. En robotplæneklipper kan gøre arbejdet for dig, men der er lige et par ting, du bør overveje, inden du køber en robot til haven.

Dette bør du være opmærksom på

Baseret på artikler fra den danske forbrugerside Forbrugsguiden.dk samt forbrugerrådet Tænk guider vi her til de vigtigste overvejelser, du bør gøre dig, før du anskaffer en robotplæneklipper. Vi deler afsnittet op i fordele og ulemper, så det er lettere at vurdere, hvad der taler for og imod:

Fordele ved en robotplæneklipper

-          Tidsbesparende: Robotten klipper selv græsset, så man slipper for det hårde arbejde og får mere fritid.

-          Pleje af plænen: Robotplæneklipperen klipper græsset ofte, hvor der kun tages lidt af ad gangen – det giver en bedre pleje af plænen. Nogle modeller gøder også græsplænen, mens de kører.

-          Let indstilling: De fleste robotplæneklippere kræver kun lidt installation, og med kun få indstillinger kører modellen, som man ønsker. De avancerede modeller kan endda styres med en app på telefonen.

-          Miljøvenlig: Robotten kører ikke på benzin og forurener derfor ikke.

-          Allergivenlig: Eftersom robotplæneklipperen selv klipper græsset, så slipper pollenallergikeren også for den ubehagelige opgave at slå græsset i pollensæsonen.

-          Kun lidt vedligeholdelse: En robotplæneklipper kræver ikke meget vedligeholdelse sammenlignet med en almindelig plæneklipper.

-          Støjer ikke: Robotten larmer ikke ret meget, så den kan sagtens køre, mens man opholder sig i haven. Alternativt kan man programmere den til at køre, når man ikke er hjemme.

-          Ingen helligdage: Robotplæneklipperen lægger en rute og sørger for ikke at overse pletter. Den kører uden om forhindringer og efterlader ingen helligdage.

Ulemper ved en robotplæneklipper

-          Ikke altid tilstrækkelig: Robotplæneklipperen kan have svært ved at klippe græsset på kanter, og hvis græsset bliver for højt, så kan den ikke køre. Nogle modeller har også svært ved at klippe græsset omkring forhindringer som bordben og stoleben samt i kroge og hjørner. Derfor kan det være nødvendigt kun at anvende robotplæneklipperen som supplement.

-          Dyr investering: En robotplæneklipper koster mange penge. Hvis man har en stor have, har man også brug for en robot, der kan dække et stort areal. Jo større areal, jo dyrere vil modellen også være.

-          Kan ikke fungere optimalt i alle haver: Ujævne haver eller haver med mange skråninger er ikke så lette for robotten at arbejde på. Det kan resultere i et dårligt klipperesultat.

-          Kan være irriterende for naboerne: Selv om en robotplæneklipper ikke larmer så meget i sammenligning med en traditionel plæneklipper, så larmer den stadig en smule og skal køre rigtig ofte. Det kan genere naboerne.

-          Tyveri: Robotplæneklippere er ofte genstand for tyveri, for her er tale om et dyrt produkt. Vælg derfor en model med så høj en sikring som muligt.

-          Pas på børn og dyr: Selv om de fleste robotplæneklippere er udstyret med sikkerhedssystemer, så er her tale om en potentiel fare for især børn og dyr. Tv2.dk forklarer, at en overlæge nu advarer decideret mod robotplæneklippere, hvis der er børn til stede, efter at have behandlet et barn, hvis fod var blevet kørt over af en robot. Skaden var nemlig voldsom og efterlod et grimt, dybt sår. Derfor anbefaler overlægen, at forældre altid holder øje med robotplæneklipperen, hvis der er børn i nærheden.

Andre overvejelser du kan gøre

Hvis du vil anskaffe en robotplæneklipper, kan det være en ide at overveje følgende:

-          Areal: Man bør altid anskaffe en robotplæneklipper, der passer til størrelsen på ens have. Robotplæneklipperne kommer nemlig med et fastsat arbejdsareal, og det varierer fra model til model. Nogle modeller kan dække store arealer på op til 6.000 kvadratmeter, mens de mindste kan klare haver på 150 kvadratmeter. Jo fladere ens have er, jo lettere vil robotplæneklipperen have ved at klippe græsset. Hvis ens have for eksempel er 150 kvadratmeter og meget ujævn, så anbefales det at anskaffe en model, der kan dække et lidt større areal.

-          Skrå have: Hvis man har en skrå og bakket have, skal man købe en model med store og stærke hjul, der kan klare stejle hældninger.

-          Sensorer: Robotplæneklippere kommer med forskellige sensorer. Vælg gerne en model, der både har regnsensor og stødsensor. Det betyder, at modellen selv vil kunne registrere, hvis det regner og derefter returnere til tørvejr – dermed ødelægges den ikke lige så let. En stødsensor forlænger også robottens levetid, da den så kan registrere, hvis der er forhindringer forude. Så kører den blot udenom i stedet for at kollidere.

-          Batteri: Der er stor forskel på, hvor lang tid robotplæneklipperne kan køre per opladning. Også ladetid er et vigtigt aspekt og varierer en del.

Armeringsnet

Drivhuse

Fiberdug

Hegn

Jordbor

Jordskrue

Markiser

Overdækning

Pavillioner

Skruefundamenter

Skure & udhuse

Stormsikring, Trampolin

Terasse fundament

Terrasse-overdækning

Træbro

Udestue fundament

Udestuer

Tilføj firma,
send en mail

  • AluxAlux

    Tyverisikring,indvendig solafskærmning, og mørklægning med Saferoller

  • AluxAlux

    Solafskærmning til alle formål....

  • LyngsøeLyngsøe

    Alt i overdækning. Dansk design.

  • Win-DoorWin-Door

    Forlæng sommeren