Køkken Guiden - Byggeri.dk - Alt om køkken

Byggeri.dkKøkken Guiden

» Stil spørgsmål

Debatforum

Varm voks på køkkenbordplade af egetræ

Spørgsmål

Jeg har et køkken med to store bordplader i 40 mm massiv egetræ. I den ene plade er der forsænket to stålvaske således, at der er 10 cm plade mellem de to vaske. Dette areal såvel som området omkring begge vaske har tendens til at revne. Jeg har ladet mig fortælle, at man skal give pladerne en varm voks behandling som del af en slibning og olie behandling.
Hvordan fungerer dette - og hvad skal man købe og gøre?Mads Bjerre-Petersen, Rungsted nKyst04/08-2017

Skuffer i køleskab.

Spørgsmål

Hvordan tager man skufferne ud af et nyindkøbt Blomberg køleskabHans Henriksen, Viborg12/07-2017

Faldtstammen flytting af køkken

Spørgsmål
Vi har nogle spørgsmål angående flytting af køkken. Vi bor i en gammel lejlighed i København med et mindre køkken og et stort soveværelse. Planløsningen er ikke helt optimalt for en familie derfor vil vi gerne bytte om på disse to rum, så vi kan få et større køkken allrum og ud til en altan i gården. I mellem køkkenet og soveværelset ligger badværelset og faldtstammen er i hjørnet af badværelse væg i væg med det nye køkken.
Vi bor i en andelsboligforening. De har givet afslag at flytte køkken, grundet smitte fare og overbelastning af faldtstammen. Vi har haft håndværker og VVS mand på besøg som har sagt at køkkenet kan flyttes.
Så vores spørgsmål er:
1) Kan køkkenspildevand kobles til samme faldtstammen som spildevand fra badeværleset?
2) Findes der lover om dette vi kan henvise til til bestyrelsen af andelsboligforeningen?
Vi skal have godkendelse af bestyrelsen før vi sender det videre til kommunen om byggetilladelse.
3) Hvordan er reglerne angående udsugning i køkkenet ?
Vh Nikolaj og KristinaKristina, København Ø26/04-2017

beton bord plade

Spørgsmål

Hejsa vi har lavet en beton bord plade og vi har slebet,men der er nogle grimme samlinger (overkant) kan man spartel det pænt op efterfølgende med noget der binder på beton,vi har prøvet med fliseklæber,men det for svinder igen når man sliber ?:) hilsen Lotte lotte , spentrup17/03-2017

Afkalkning af vandhane i køkken

Spørgsmål

Jeg skulle for nylig afkalke min godt tilkalkede vandhane i køkkenet. Uden at tænke nærmere over det, bandt jeg en frysepose med eddike i om enden på vandhanen og lod det stå natten over.

Da jeg bandt fryseposen af næste morgen så jeg, at behandlingen vist har været lidt for skrap - der har dannet sig et grønt lag rundt om kanten på vandhane"tuden" - det ligner ir.

Mit spørgsmål er derfor, om mit forsøg på afkalkning kan have gjort skade på vandhanen? Kan det have tæret på vandhanen, så det forringer vandkvaliteten? Eller på anden måde have gjort det vand der kommer ud skadeligt?Lasse, Kbh Ø.24/11-2016
Svar

Du har brugt en almindelig metode, der er ok. Er vandhanen gammel kan den være lavet af metaller der afgiver skadelige stoffer- tungmetaller. Vandhaner er lavet af legeringer og kobber giver grønt ir når det ruster. Er man usikker på sin hanes kvalitet (som man heller ikke i dag kan være sikker på, selv om loven kræver sikre vandhaner)kan man tømme der første vand ud i vasken. Så er hanen skyllet ren og vandet er brugsklart. Især er det vigtigt for små børn. Tungmetallerne forsvinder jo ikke fra kroppenGrethe Nielsen, Helsingør29/11-2016

Svar

Kære Grethe

Tak for dit svar. Vandhanen er maks 10-15 år gammel og fra IKEA. Men hvis jeg havde en gammel vandhane eller en vandhane af ringe kvalitet, ville min afkalkning så gøre det værre ift. afgivning af tungmetaller? Jeg forestiller mig ikke, at eddike nedbryder noget, der øger afgivningen af tungmetaller?

Jeg har en lille pige og derfor er det naturligt noget, der ligger mig på sinde.Lasse, Kbh Ø.02/12-2016

Svar

Såvidt jeg ved vil afkalkning af hanen ikke forværre afgivelse af evt tungmetaller, og din metode er jo helt almindelig. Bare lad vandet løbe et sekundd og du har skiftet alt stillestående vand i hanen. det er altid en god sikkerhed. Jeg har oplysningerne fra en gammel TV udsendelse for flere år tilbage.Grethe , Helsingør17/12-2016

Næste side »« Forrige side

Bordplader

Blandingsbatteri

Køkkenvask

Affaldssortering

LED køkkenspots  

Flytning

Tilføj firma,
send en mail