Maling Guiden - Byggeri.dk - Alt om maling

Byggeri.dkMaling Guiden

» Stil spørgsmål

Debatforum

Væggene lugter.

Spørgsmål

November 2020 flyttede jeg ind i min nye lejebolig. Den blev malet i oktober 2020. Stuen, lille værelse og soveværelse har en underlig lugt når jeg tænder for varmen, skarp sødlig lugt. Tager jeg håndfladen ned af væggene og lugter til hånden er der en stærk lugt. Malingen virker meget ru og mat (Glans 0-5?) som om det er loftmaling? Kan de have brugt dårlig maling? Kan det være tapetet? Muren? (Gasbeton bygget i 60'erne) Jeg lufter ud hver dag op til 6 timer og stuen bliver luftet ud hele natten for at komme af med den harske lugt. Mener ikke den forrige beboer røg og lejligheden lugtede heller ikke da jeg var for at se lejligheden. Soveværelset i min gamle lejlighed malede jeg med Stabile Håndværkermaling glans 6 hvid fra jem og fix og det virkede mere kvali end det som er blevet brugt her. Tak. Tommy, Vojens24/01-2021
Svar

Jeg syntes du skal tag fat i en professionel maler, da det lyder som om det er den forkerte maling du har fået på væggene. Der kan dog også været kommet noget ind bag maling, der gør at det lugter.
Jeg kan stærkt anbefale bomholtmalerfirma.dk Da de ved hvad de laver, og har styr på tingene, vi brugte dem selv da vi skulle havde malet vores hus, der var det også den helt forkert maling der var blevet brugt.
Så ved du om det er amatører der har malet din lejlighed? Det kan også være at det er maling som er billig og den helt forkert. Noget maling som ikke er professionelt og godkendt, kan hurtigt lugte. Maja, ??15/03-2021

Svar

Det er helt sikkert en fejl, da røg fra en evt. beboer ikke kan medføre sådan en form for lugt. I så fald, havde du også været opmærksom på lugten da du skulle se lejligheden. Og det bekræftes også yderligere, da du netop ikke fornemmer den samme lugt inde på soveværelset, hvor du selv har malet.

Hvis malingen ikke har været opbevaret korrekt, så vil den som regel lugte lidt vammel og dermed vil den heller ikke fungere optimalt, som du også nævner den ikke gør. Der skal malingen netop kasseres, så det er klart en ommer fra malingfirmaet, som burde have været opmærksom på dette og lugtet til malingen.

Det samme skete for mig, og jeg fik heldigvis hjælp af malr.dk , da skaden var sket. Så jeg kan klart anbefale dem! de er hurtige, effektive og har styr på deres arbejde :-)

Held og lykke med projektet! Henriette N., København29/07-2021

Svar

Update:
April 2021 :Soveværelse og lang værelse fik jeg fjernet alt tapet og sat nyt op og malet med Jotun af et andet firma. De er 100% lugtfrie.

Kontor og stuen blev malet i marts med B&J 705 forsegler & B&J Hvid 5 af samme firma som malede første gang.
Stanken kom tilbage i maj og blev værre og værre.

Den 16/8 valgte jeg at fjerne alt tapetet i stuen. Stanken forsvandt med tapetet. Nu står tapetet under et halv tag udenfor og lugter.


Maja, Det er et pro firma, men de har et meget dårligt ry i byen og iblandt andre malere.

Tommy, Vojens22/08-2021

Maling af multiplander /gasbeton

Spørgsmål

Hej, Jeg har et hus med indvendige vægge af multiplayer (gasbeton). Væggene har indtil nu været beklædt med glasfiber. Jeg har fjernet glasfiberen, fordi den var fyldt md nikotin. Jeg overvejer, om jeg kan male på gasbeton. Hvis ja, hvilken type grundmaling bruger man? Lise Lise, Jylland 20/12-2020

Ludbehandle lofter i vådrum

Spørgsmål

Hej. Vi er ved at renovere badeværelset og har ældre profilbrædder som loft, som er blevet gamle og mørke med tiden. Vi overvejer at ludbehandle dem, så de bliver frisket lidt om men man stadig kan se træet lidt inde bag ved.

Kan man bare ludbehandle i et vådrum eller skal man så efterfølgende give det en gang lak?

Mvh. NicklasNicklas, 264001/12-2020
Svar

Hej Nicklas

Du har altid mulighed for at kontakte en maler og bare spørge dem en masse spørgsmål. Ja, selvfølgelig vil de helst gøre det for dig. Men de vil med glæde hjælpe dig med at give dig råd og vejledning også.

Jeg har kontaktet dem her en del gange. Ikke for at de skal male for mig, men bare for at spørge om råd og vejledning.

Jan Olesen er en rigtig venlig maler, som ikke forventer, at du skal hyre ham som din maler.

Se på hans hjemmeside her: malerjo.dk

Mvh
KevinKevin, Sjælland02/12-2020

Træbeskyttelse OSB plader

Spørgsmål

Hvilken træbeskyttelse må anvendes på OSB plader? I følge NPI må man ikke bruge typer som Gori 11 eller 22Flemming, Glesborg21/11-2020

Har fortrudt svenskrød vandfarve på udvendig beklædning

Spørgsmål

Hvordan renser man den udvendige Træbeklædning for billig svensk-rød vandbaseret maling, så man efter et stykke tid (?) kan overmale med oliebaseret træbeskyttelse, som ikke smitter af ? Mvh Michael atrakovMichael Tralov, København25/09-2020

Næste side »« Forrige side