Få inspiration til et bedre byggeri og indeklima - Ny- og Tilbygning Guiden - Byggeri.dk - Alt om ny- og tilbygning

Byggeri.dkNy- og Tilbygning Guiden

« TilbageArtikel

Få inspiration til et bedre byggeri og indeklima

Få inspiration til et bedre byggeri og indeklima

ANNONCE: For at du kan føle dig godt tilpas i dit hjem, er der flere faktorer, som spiller en vigtig rolle. Her tænkes der på faktorer som lysforhold, rumklang og indeklima, som alle har en indvirkning på stemningen i og oplevelsen af dit hjem, men også på dit fysiske og mentale velbefindende. Læs videre her og få inspiration til at forbedre dit hjem.

Indeklima

Indeklima kan dække over forhold som luftfugtighed og luftkvalitet. Det er ikke forhold, som er synlige for det blotte øje, men effekten af dem kan tydeligt mærkes. Hvis luften i dit hjem er for fugtig eller af ringe kvalitet, kan det afstedkomme symptomer som hovedpine, træthed og udslæt. Du kan dog forebygge dette ved at ændre dine vaner og ved at finde alternative løsninger til eksisterende husgeråd.

Luftfugtighed

Luftfugtigheden i dit hjem kan meget hurtigt blive for høj, da både din krop og dine daglige gøremål afgiver store mængder af fugt. Der skabes fugt, når du sveder og ånder, og når du laver mad, tager bad og tørrer dit vasketøj. Dette kan blandt andet afhjælpes ved grundig udluftning flere gange dagligt og ved at ændre nogle af dine vaner. Vær derfor opmærksom på at tørre tøj udenfor, at bruge emhætten ved madlavning og at undgå kondens ved at holde en minimumstemperatur på 17 til 18 grader i huset.

Luftkvalitet

Kvaliteten af luften i dit hjem påvirkes af faktorer som os fra stearinlys, støvpartikler, tobaksrøg, kemikalier fra møbler og elektriske apparater. Du kan forbedre luftkvaliteten ved at ryge udendørs, ved at erstatte almindelige stearinlys med batteridrevne lys, ved hyppig rengøring og ved at være opmærksom på at købe for eksempel tæpper og møbler med et minimum af kemiske stoffer.

Lysforhold

Har du tænkt over, hvad den rette lyssætning kan gøre ved et rum og ved dit humør? For at skabe et hyggeligt og imødekommende rum kan de rette lysforhold gøre en kæmpe forskel, og der er ofte tale om relativt små virkemidler:

  • Ved brug af varmt lys kan du skabe en tryg og behagelig atmosfære, som støtter op om hyggen i dit hjem.
  • Ved at belyse genstande i rummet kan du fremhæve fokus på netop disse genstande. Der kan for eksempel være tale om belysning af et maleri eller en plante, som du gerne vil have til at fremstå tydeligere i rummet.
  • Ved at sørge for lysindfald fra vinduer eller terrassedøre kan du udnytte det naturlige lys udefra. Her kan lysindfald fra et ovenlysvindue også skabe en overraskende god effekt.
  • Ved at oplyse et rum med både naturligt og kunstigt lys kan du lege med balancen mellem lys og skygge, som er med til at understøtte atmosfæren i rummet. Er det naturlige lys for kraftigt, kan du skærme af ved brug af gardiner eller persienner.

Rumklang

Undersøgelser viser, at mennesker, der udsættes for vedvarende og høj støj, har risiko for at udvikle symptomer på stress. Akustikken i et rum er ikke kun afgørende for støjniveauet, men også for hvordan det føles at opholde sig i rummet. Hvis akustikken ikke er god, absorberes lydene i rummet ikke, og støjniveauet bliver hurtigt højt og ubehageligt. Det kan der heldigvis gøres noget ved:

  • Du kan opsætte akustikplader på vægge og loft, og de vil dæmpe lydene i rummet. Pladerne fås i mange forskellige størrelser og design, så du kan vælge dem, der passer bedst ind i rummet.
  • Du kan også vælge at lægge gulvtæppe eller ophænge gardiner, da de også er med til at absorbere lydene.
  • Du kan desuden indrette rummet med polstrede møbler som en sofa eller en lænestol, da de kan virke lydabsorberende.

Nybyggeri

Typehuse

Træhuse

Tilbygning

Udestuer

Akustik

Byggegrunde

Cement/mørtel

Dræn

Facademaling

Faldarmsmarkiser

Find arkitekt

Fritidshuse

Fundament

Gardiner

Huse til salg

Jordskrue

Lavenergihuse

Liebhaver villa

Markiser

Materielopbevaring

Natur-suite

Naturhytte

Ovenlysgardiner væg-og loft

Plantegninger

Radonspærre

Rækkehuse

Screens

Skelafsætning

Skodder

Skruefundamenter

Solskærme

Sommerhuse

Stilladser

Tinglysning

Træ Søjlehuse

Udendørs solafskærmning

Udstillingshuse

Vinterhaver

Tilføj firma,
send en mail